Onze collectie

Amethist

Een amethist is een paarse, doorzichtige, glanzende halfedelsteen en is onderdeel van de familie: kwarts mineralen. Deze prachtige edelsteen is er in een ruwe vorm en een gepolijste vorm. Kies vooral de vorm die je aanspreekt en waar je blij van wordt.

 

Wat doet een amethist

Edelstenen werken op diverse lagen. De amethist heeft de volgende werking:

  • Zorgt er vooral voor dat je kunt ontspannen en relaxen;
  • Verder kan de amethist je helpen om te vertrouwen;
  • Daarnaast kan de amethist je beschermen tegen negatieve energie;
  • Tegen alle soorten hoofdpijn.

 

Waar komt een amethist vandaan

Een amethist wordt het meest gevonden in Brazilië. Maar wordt ook veel gevonden in: Bolivia, Canada, India, Madagaskar, Mexico, Myanmar, Namibia, Rusland, Sri Lanka, Noord-Amerika (Arizona), Uruguay en Zambia.

 

Hoe kun je een amethist opladen en reinigen

De beste methode om een amethist te reinigen is door hem minimaal 1 nacht in het volle maanlicht te leggen. Een amethist kun je het beste reinigen met lauwwarm water. Je kunt een amethist geode gebruiken om andere stenen mee op te laden.

 

Wat kost een amethist

De prijs van een amethist varieert van €2,50 tot wel € 5000, dat ligt natuurlijk ook aan het formaat en kwaliteit van de steen.

 
Amethist platonische lichamen

Naast de kristalpunten, hangers (met en zonder halsband) en ringen, hebben we nu ook de platonische lichamen van amethist die samen de kubus van Metatron vormen. Het gaat om 5 geometrische vormen: icosaëder (vreugde), dodecaëder (kennis), octaëder (ontwaken), kubus (scheppend vermogen) en tetraëder (verlichting). Wanneer u de kristallen bij elkaar draagt zullen ze elkaar versterken omdat ze de aller hoogste energie van de oorsprong brengen.

U gebruikt de amethisten door ze rondom uw hoofd of lichaam te plaatsen wanneer u gaat slapen. U kunt er natuurlijk ook een mooi altaartje van bouwen, daarmee laadt u de ruimte op.

De platonische lichamen zijn ook verkrijgbaar als Bergkristal en Rozenkwarts.

 

Waar is een amethist te koop

De amethist is natuurlijk in onze winkel te koop. Kom gerust een kijkje nemen, er is genoeg aanbod in amethisten, van groot tot klein. Ook verkrijgbaar als ring en hanger.

Bezoek kristallenwereld

Zaterdag 6 november gesloten.
Lees verder >
Wij als kristallen wereld zijn een nieuwe weg ingeslagen. Al enige tijd terug is wereld kristallen ontstaan, een nieuw onderdeel waarbij we steeds meer unieke topstukken aanbieden.
Lees verder >