Onze collectie

Aquamarijn

Wat is aquamarijn?

Aquamarijn is een blauw of blauwgroene edelsteen. Aquamarijn, volgens oude zeelieden de schat van de zeemeerminnen. Zeelieden gebruikten de steen als hanger ter bescherming tegen angst en ongeluk. Aquamarijn is de steen van eeuwige jeugd en geluk. De naam komt van de Latijnse term ‘water van de zee’. Herkenbaar gezien de helderheid en de kleur van de blauw / groene aquamarijnkristallen.

 

Waar komt aquamarijn vandaan?

Aquamarijn wordt gevonden in Brazilië, Pakistan, Afghanistan, Australië, Afrika en de Verenigde Staten.

 

Wat doet aquamarijn?

Deze prachtige steen brengt kalmte en verkoeling in alle omstandigheden. Het helpt tegen woede en opvliegers. Aquamarijn helpt je in contact brengen met je onderbewuste en je diepste emoties. Het is alsof je onder een koude waterval staat: het creëert een ontspannen, alerte staat van bewustzijn. Je bent je bewust van je eigen gedachten en gevoelens en het helpt je deze op een heldere manier te verwoorden.

 

Welke kleur heeft aquamarijn?

De kleur varieert van licht tot donkerblauw met groene tinten. De steen is ook verkrijgbaar in synthetische vorm, dan is de kleur korenbloemblauw.

 

Waar is aquamarijn goed voor?

Aquamarijn activeert het keelchakra en helpt je daardoor helder communiceren zodat je beter je emoties en argumenten kunt verwoorden. Daarom is aquamarijn ideaal voor iemand die een presentatie geeft. In een relatie helpt de steen beter je gevoelens te uiten. (Bekijk ook rozenkwarts, de steen van de liefde). Aquamarijn helpt verlegen kinderen met praten.

Oude zeelieden gebruikten de steen al tegen angst en voor geluk, daarom is aquamarijn geschikt voor iemand die veel op het water is. Denk aan een scheepskapitein, matroos of iemand van de marine. Maar ook iemand die graag surft, zeilt of een andere watersport beoefend.

Aquamarijn helpt je in contact komen met je bewustzijn, emoties en gedachten. Daarom is aquamarijn geschikt als ondersteuning in je spirituele proces.

 

Waar is aquamarijn te koop?

Ben je geïnteresseerd geraakt in aquamarijn? Je bent altijd welkom in onze winkel. Bekijk ons assortiment of kijk rustig even rond met een kopje koffie.

Bezoek kristallenwereld

Zaterdag 6 november gesloten.
Lees verder >
Wij als kristallen wereld zijn een nieuwe weg ingeslagen. Al enige tijd terug is wereld kristallen ontstaan, een nieuw onderdeel waarbij we steeds meer unieke topstukken aanbieden.
Lees verder >