Onze collectie

Bergkristal

Wat is bergkristal?

Bergkristal is de krachtigste genezer en energie versterker. Het is een doorzichtige steen. De steen komt ook voor als cluster en geode. Het is de steen van de kennis, bewustzijn en inzicht. De Grieken dachten vroeger dat het voor eeuwig bevroren water was. Ofwel ijs dat nooit meer zou kunnen ontdooien. Bergkristal hoort tot de kwarts familie. Kwarts kent veel verschillende vormen: Gewone kwartskristallen, kwartscluster, herkimer diamant, iedere kwartsvorm heeft zijn eigen unieke werking op ons menselijke verschijningsvorm. Daarnaast wordt er van kwarts enkele vormen gemaakt: kristallen schedels, kristallen bollen, generatoren en piramiden.

Sericeus dioxide (Sio2) is de basis grondstof van kwarts of bergkristal. Sio2 heeft een unieke structuur en komt ook oor in ons eigen lichaam. Daarom is bergkristal een goed hulpmiddel voor lichamelijke heling. Sericeus wordt ook gebruikt in onze huidige technologieën om informatie op te slaan en om informatie weer te kunnen geven zoals beeldschermen en harde schijven van computers. Meer informatie over bergkristal is in dit artikel uitgekristalliseerd.

Waarvoor is bergkristal?

Bergkristal reinigt de energie van de ruimte en de aura, geeft energie, helpt bij evenwichtsstoornis, onpasselijkheid, wagen- en reisziekte, verdrijft heimwee. Als bergkristal goed is opgeladen geeft het zowel zon als maanenergie en dat betekent dat bergkristal ook alle andere stenen kan opladen. Bergkristal wordt ook gebruikt voor massages en meditatie.

Voor welke chakra is het geschikt?

Bergkristal harmoniseert alle chakra’s.

Wat doet bergkristal?

  • Overbrengen van energieën;
  • Ontvangen van kosmische energieën;
  • Reinigen en herstellen van alle chakra punten;
  • Herstellen van spierpijn.

Wat doet bergkristal met je?

Veel mensen gebruiken de steen of hebben ze in een ruimte liggen. De steen geeft veel positieve energie. De steen geeft meer energie waardoor je meer aan kan. De steen geeft veel zuivering.

De steen geeft net dat beetje extra: even dat positieve, even lekker door kunnen gaan, even lekker bijtanken. De steen is uitermate geschikt in een periode waar je veel te doen hebt. Een periode waar je het druk hebt.

Waar wordt bergkristal gevonden

Nepal, Verenigde Staten, Brazilië, Madagaskar, India, Sri Lanka, Myanmar, Kenia, Zwitserland, Oostenrijk, Duitsland, Tsjechië, Polen, Frankrijk.

Hoe maak ik een bergkristal schoon?

Bergkristal kun je reinigen door deze onder lauw stromend water te houden.

Waar is bergkristal te koop

Bergkristal is natuurlijk te koop in onze winkel in Breda. We hebben ze als kristalpunt, in cluster en geode. Maar ook als sieraad:

 
Bergkristallen platonische lichamen

Naast de kristalpunten, hangers (met en zonder halsband) en ringen, hebben we nu ook de platonische lichamen van bergkristal die samen de kubus van Metatron vormen. Het gaat om 5 geometrische vormen: icosaëder (vreugde), dodecaëder (kennis), octaëder (ontwaken), kubus (scheppend vermogen) en tetraëder (verlichting). Wanneer u de kristallen bij elkaar draagt zullen ze elkaar versterken omdat ze de aller hoogste energie van de oorsprong brengen.

U gebruikt de bergkristallen door ze rondom uw hoofd of lichaam te plaatsen wanneer u gaat slapen. U kunt er natuurlijk ook een mooi altaartje van bouwen, daarmee laadt u de ruimte op.

De platonische lichamen zijn ook verkrijgbaar als Amethist en Rozenkwarts.

 

Bezoek kristallenwereld

Zaterdag 6 november gesloten.
Lees verder >
Wij als kristallen wereld zijn een nieuwe weg ingeslagen. Al enige tijd terug is wereld kristallen ontstaan, een nieuw onderdeel waarbij we steeds meer unieke topstukken aanbieden.
Lees verder >