Onze collectie

Rozenkwarts

Wat is rozenkwarts?

Rozenkwarts is een half edelsteen, lid van de kwartsfamilie. De steen komt normaal gesproken voor in massieve vorm maar ook als cluster. Rozenkwarts bestaat uit siliciumdioxide.

 

Hoe herken je rozenkwarts?

Je herkent rozenkwarts aan de lichte tot donker roze kleur. Hoe donkerder de kleur hoe krachtiger de steen. Rozenkwarts heeft een doorzichtige tot melkachtige textuur.

 

Wat betekent rozenkwarts? 

Rozenkwarts wordt ook wel de steen van het hart en de liefde genoemd. Liefde voor jezelf, je familie en vrienden, de gemeenschap en de aarde. De naam rozenkwarts verwijst naar de kleur.

 

Waar wordt rozenkwarts gevonden?

Rozenkwarts wordt voornamelijk in Brazilië, Madagaskar en in de Verenigde Staten gevonden.

 

Wat doet rozenkwarts?

De steen zorgt ervoor dat je word omgeven door liefdesenergie en het activeert je hart chakra. Ook helpt rozenkwarts met het helen van het hart en geeft het vertrouwen. Rozenkwarts kalmeert en zuivert het auraveld en lost spanning en stress op, gaat woede en wrok tegen, verdrijft angst en wantrouwen.

 

Hoe gebruik je rozenkwarts?

Je kunt rozenkwarts gebruiken bij meditatie, slaap, opleggingen, edelsteenmassages en om in een ruimte te plaatsen. Je kunt ook een rozenkwarts hanger op je werk dragen of op je bureau leggen, voor een betere interactie met je collega's.

 
Rozenkwarts platonische lichamen

Naast de kristalpunten, hangers (met en zonder halsband) en ringen, hebben we nu ook de platonische lichamen van rozenkwarts die samen de kubus van Metatron vormen. Het gaat om 5 geometrische vormen: icosaëder (vreugde), dodecaëder (kennis), octaëder (ontwaken), kubus (scheppend vermogen) en tetraëder (verlichting). Wanneer u de kristallen bij elkaar draagt zullen ze elkaar versterken omdat ze de aller hoogste energie van de oorsprong brengen.

U gebruikt de rozenkwartsen door ze rondom uw hoofd of lichaam te plaatsen wanneer u gaat slapen. U kunt er natuurlijk ook een mooi altaartje van bouwen, daarmee laadt u de ruimte op.

De platonische lichamen zijn ook verkrijgbaar als Amethist en Bergkristal.

 

Waar kan ik rozenkwarts kopen?

Natuurlijk is rozenkwarts in onze winkel te koop. Ook als hanger en decoratie. Het is een ideale steen om cadeau te geven. Bijvoorbeeld om een romance sneller op gang te brengen of om het hart te herstellen na verlies van een dierbare.
Bekijk een aantal mooie exemplaren op de foto's van deze pagina.

 

Bezoek Kristallenwereld

Zaterdag 6 november gesloten.
Lees verder >
Wij als kristallen wereld zijn een nieuwe weg ingeslagen. Al enige tijd terug is wereld kristallen ontstaan, een nieuw onderdeel waarbij we steeds meer unieke topstukken aanbieden.
Lees verder >